Składniki:
- 0.3 l mleka
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- łyżka śmietany-kremówki
- miód, cynamon, wanilia
- bita śmietana i kakao do dekoracji
Sposób przygotowania:
Zagotuj mleko i gdy trochę ostygnie dodaj łyżkę tłustej śmietany.
Wymieszaj dokładnie i zwróć uwagę, by się nie zważyła.
Nastepnie znów podgrzewając dodawaj po kawałeczku gorzką czekoladę i mieszaj około 10 minut, aż do całkowitego jej rozpuszczenia.
Konsystencja napoju zależy od ilości mleka, więc możesz poeksperymentować z proporcjami.
Jeśli chesz, by Twoja czekolada nabrała dodatkoweho aromatu, dodaj w zależności od uznania, miód, cynamon lub wanilię.
Gęsty, gorący płyn wlej do umytego w zimnej wodzie kubka i udekoruj bitą śmietaną.
Idealna na długie jesienne wieczory...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz